Csomagolás – Bútorszerelés

csomagolás

Csomagolás tippek

A csomagolás és a bútorok szerelése, előkészítése a szállításra nagyon fontos. Nem szabad fél vállról venni. Ha nincsenek megfelelően becsomagolva a dolgai, akkor megsérülhetnek, kára keletkezik. És ha ön csomagolt, de nem megfelelően, vagy ha nem tüntette fel, hogy törékeny van a dobozokban, akkor a felelősség az öné. Most szeretnénk egy pár jó tanácsot adni, a csomagolásról, bútorok előkészítéséről a szállításra.  A ruhaneműket nyugodtan lehet zsákokba rakni, de lehetőleg erős, extra erős zsákok legyenek. Lehet kapni megfizethető áron vákuumos tároló zsákot, amivel akár 60 %-kal több helyet lehet spórolni.

A dobozokba lehet pakolni könyveket, műszaki berendezéseket, törékeny dolgokat, apróságokat, étkészletet, evőeszközt. Lehet vásárolni különböző nagyságú és erősségű dobozokat, de ha tud szerezni a zöldségestől banános dobozokat, higgye el az a legjobb! Már 15 éve ezt használjuk, és még senki nem panaszkodott, hogy megsérült valami benne. A törékeny dolgokat mielőtt a dobozba tennénk, csomagoljuk be, papírba, textilbe, habfóliába vagy akár légpárnás fóliába. Nem szabad sajnálni a pénzt ezekre, hiszen egy Herendi, Zsolnai étkészlet nem olcsó mulatság, de egy számítógép monitor, házimozi, hifi berendezés sem. Amikor a dobozokat pakolja, ügyeljen arra, hogy ne mozogjanak benne a dolgok.

A dobozok tetejére feltétlen írja rá, hogy mit tartalmaz. Ha könyveket pakol a banános dobozokba, akkor ügyelnie kell arra,  hogy színig legyenek. Ha ki vannak töltve a dobozok, akkor az alsó dobozok is ellenállóbbak. A tévét, monitort érdemes a saját dobozában szállítani, ha nincs meg, akkor szerezzünk kartonlapot, tegyük plédbe és úgy  fóliázzuk be. A hűtőt, mosógépet paplannal és fóliával védjük, hogy véletlenül se sérüljenek. A bútorok szállítása szintén nagyobb körültekintést igényel. A mostani lapra szerelhető bútorokat, főleg ha nagyobbak, szét kel szerelni.

Bútorszerelés

Ezeknek a bútoroknak nincs tartása, gyengék, könnyen sérülnek. A kisebb lapra szerelhető bútorokat (cipős szekrény, éjjeliszekrény, kisebb polcok) elég plédbe tenni és fóliával körbetekerni. A régebbi típusú bútorokat nem sok  esetben lehet szétszerelni, illetve nem érdemes. Ha vitrines a szekrény, vagy tálaló  szekrény, akkor vegyük ki az üvegpolcokat, illetve az eltolható üveges elejét. Azokat csomagoljuk be és szállítsuk, védett helyen! Azután le kell szerelni a fogantyúkat, a kulcsokat ki kell venni és pokróccal, paplannal kell védeni a lakkozott részeket, amit fóliával rögzítünk a szekrényeken, bútorokon.

A kárpitos dolgokat minden esetben fóliával védjük – ülőgarnitúra, matrac, franciaágy, fotelek – hogy ne koszolódjanak, sérüljenek. Ez időbe telik, de csak így tudunk garanciát vállalni a szállításért, költöztetésért.  Zongoraszállításnál, pianínószállításnál kimondottan rutinos, gyakorlott szállítómunkásokat alkalmazunk. Nagy odafigyelést, és fizikai felkészülést igényel. A hangszerek szállításánál minden esetben plédeket és fóliát is alkalmazunk, a véletlen karcolások, sérülések elkerülésére.

Ezek szerint dolgozunk, végezzük a munkánkat. Nemcsak leírtuk, meggyőződhet minderről, ha minket választ. Sőt, díjmentesen dobozokat is tudunk biztosítani, amit a költözés előtt időben kiszállítunk, és a költözés után, amikor ki vannak pakolva, szintén díjmentesen elhozzuk, Ennek csak az a feltétele, hogy minket válasszon. És ugyanez vonatkozik a fóliázásra is. Ha minket választ, szintén díjmentesen biztosítjuk. Ha nem akarja, hogy a költözése, szállítása  rémálom legyen, akkor hívjon minket bátran.

Csomagolás és Bútorszerelés az uniótehertől!